Wat doet een lekdetectiebedrijf?

By 26 augustus 2015 Uncategorized
lekkage

Als je een lekkende kraan of radiator hebt, bel je over het algemeen de loodgieter. Die kan je helpen om het probleem dat je hebt geconstateerd, direct op te lossen en de loodgieter beperkt ook nog eens de kans dat het probleem later nog een keer optreedt. Maar soms heb je grover geschut nodig, want je weet dat er ergens een lekkage is, maar kan die nog niet direct vinden. Dan kan een lekdetectiebedrijf van grote waarde zijn.

Een lekdetectiebedrijf zoekt met behulp van verschillende technieken naar mogelijke oorzaken van een lekkage. Die oorzaken kunnen talrijk zijn. Zo kan er sprake zijn van een gesprongen leiding of juist een leiding met haarscheurtjes. Of er kan sprake zijn van dakleer dat verouderd is, dakbedekking die niet goed gemonteerd is. Zo zijn er tal van mogelijke oorzaken te vinden. Daarbij is het van belang om te weten dat het lekdetectiebedrijf verschillende efficiënte en handige methoden gebruikt om de lekken te traceren.

lekkageZo kunnen deze bedrijven met een endoscopisch onderzoek een kleine camera inzetten om in kieren en op plekken te kijken waar je anders niet tussen komt. Ook kan er door een vochtmeting een exacte locatie bepaald worden van de plek waar vocht zich ophoopt. Met de rookproef techniek wordt in een leiding op een bepaalde manier detectierook geblazen, zodat daarmee bepaald kan worden waar het probleem zit. Over het algemeen weet men dan snel en met de juiste middelen de oorzaak van de lekkage te vinden en kan jij proberen dit probleem snel op te (laten) lossen.

Call Now Button