Zo los je een gootsteen verstopping op

By 24 juli 2018 Blog
gootsteen verstopping

Veel Nederlanders spoelen hun borden schoon onder de kraan voor zij deze in de vaatwasser plaatsen. Op zich logisch, want zo heeft de vaatwasser minder werk. Het schoonspoelen van de borden kan echter ook een nadelig gevolg hebben: een verstopte gootsteen. Door de borden schoon te spoelen, komen er namelijk de nodige etensresten in de afvoer terecht. Deze kunnen zich aan de binnenkant van het leidingwerk gaan hechten. Wanneer deze prop steeds groter en groter wordt, is een verstopping geboren. Heb jij reeds te maken met een gootsteen verstopping? Zo kom je ervan af!

Kokend water en afwasmiddel in je afvoer gieten

Heb jij geen ontstoppingsmiddel in huis? Geen probleem, want met afwasmiddel en kokend water kun jij de verstopping mogelijk ook verhelpen. Doe in eerste instantie een flinke scheut afwasmiddel in de afvoer. Laat dit vervolgens een minuutje of tien intrekken. Zet in de tussentijd de waterkoker aan. Doe deze goed vol. Kookt het water? Pak de waterkoker dan en giet het water door de afvoer. Het water kan er, in combinatie met het afwasmiddel, voor zorgen dat de verstopping verdwijnt. Dit is overigens ook een goede manier om een gootsteen verstopping in de toekomst te voorkomen.

Maak gebruik van een plopper of een ontstoppingsveer

Zit de verstopping nog steeds in je afvoer? Dan kun je nog een aantal andere stappen ondernemen om de gootsteen verstopping te verhelpen. Probeer het bijvoorbeeld eens met een ontstopper. Jij hebt vast en zeker wel ergens zo’n plopper liggen. Niet? Dan kun je er bij de plaatselijke bouwmarkt wel eentje halen. Het is ook mogelijk om jouw gootsteen te ontstoppen met een ontstoppingsveer. Breng deze veer altijd rustig, al draaiend in de afvoer in. Op deze manier voorkom je namelijk schade aan jouw afvoer. En mochten ook deze twee methodes niet werken, dan kun je altijd nog een loodgieter inschakelen.

Call Now Button