Minder vloerruimte in beslag nemen met een urinoir

By 19 december 2018 Blog

Doordat Nederland steeds drukker bevolkt is, worden huizen ook vaak steeds kleiner gemaakt. Hierdoor worden we gedwongen na te denken over manieren om ruimte in huis te besparen. Een plek waar dit zeker nodig is, is de badkamer. Voor de wasruimte wordt namelijk steeds minder ruimte gereserveerd en dit zorgt ervoor dat u steeds minder sanitair in de kamer kwijt kunt. Het gevolg hiervan is dat mensen vaak ervoor kiezen om geen wc-pot in de badkamer aan te leggen. Een wastafel en douche zijn immers toch wel de meest essentiële onderdelen van een badkamer. Als u echter nog een klein beetje ruimte over heeft dan kunt u een urinoir aanleggen overwegen.

Montage aan de muur

De reden dat een urinoir nog wel kan in een krappe badkamer, waar geen ruimte meer is voor een wc-pot, is dat deze plasbakken aan de muur wordt gemonteerd. Het urinoir neemt door deze manier van montage minder vloerruimte in beslag. Het sanitair dat mannen in staat stelt om te plassen steekt enkel een 20 tot 30 centimeter uit vanaf de muur. Op de vloer onder de plasbak wordt zelfs helemaal geen ruimte in beslag genomen. Dit is een reden dat een urinoir aanleggen in woonhuizen steeds vaker voorkomt. Het is immers wel handig dat u de mogelijkheid hebt om ook te plassen in de badkamer.

Voordelen van een urinoir

Dat u met een urinoir vloerruimte kunt besparen, dat is nu wel duidelijk. Er zijn echter nog veel meer voordelen van een urinoir. Zo zorgt het kleine formaat van de plasbak er bijvoorbeeld ook voor dat er minder water verbruikt hoeft te worden om uw plas volledig weg te spoelen. Een ander voordeel is dat uw badkamer hygiënischer zal blijven. Een man die in een urinoir plast zal namelijk minder spetters veroorzaken. Dit is het logische gevolg van de hoogte waarop het sanitair hangt.

Werkvolgorde bij aanleggen

Bent u geïnteresseerd geraakt in een urinoir aanleggen, dan kan de loodgieter u hierbij helpen. Helaas is het aanleggen niet een kwestie van een urinoir kopen en deze aansluiten op een waterleiding en afvoer die standaard in uw woning is te vinden. Voor de aanleg zal een loodgieter een waterleiding in de muur moeten leggen op de plek waar u graag in staat wilt zijn te plassen. Ook een afvoer moet op dit punt aangelegd worden en vervolgens worden aangesloten op de riolering.

Call Now Button