Tips tegen rioolverstopping

By 27 september 2016 Blog

Helaas kan een riool soms ineens verstopt zitten. Je zit dan met de handen in het haar, want wat moet je nu? Het bellen van een loodgieter kan al snel erg duur worden. Gelukkig kun je zelf ook nog het een en ander ondernemen om de verstopping weg te krijgen. We geven enkele tips!

Wat voor verstopping is het?

Soms hebt u bij een verstopping al een idee om wat voor verstopping het gaat. Soms is het opgehoopt vet of andere vuiligheid, maar het kan ook gaan om een verstopping die is veroorzaakt door – al dan niet – per ongeluk doorgespoeld frituurvet, een washand die de toiletpot in is gevlogen of een ander object wat de boel tegenhoudt. Wanneer er een object dwars zit, dan heeft ploppen en aan de slag gaan met chemische middelen over het algemeen weinig tot geen succes.

U kunt altijd nog de loodgieter bellen

Mocht een verstopping ondanks alle moeite niet verholpen kunnen worden, dan kunt u natuurlijk altijd nog een loodgieter bellen. Loodgieters hebben doorgaans veel ervaring op het gebied van verstoppingen. De ene verstopping is natuurlijk de andere niet, maar door deze lange ervaring en de juiste gereedschappen weten loodgieters vaak al heel snel waar een verstopping zich bevindt. Op die manier kan een verstopping snel verholpen worden. Een loodgieter kan ook helpen bij andere klussen, zoals het aanleggen van een sproei installatie in de tuin, het afstellen van de CV ketel of het omleggen van waterleidingen.

Call Now Button