Lekkages aan het dak

By 12 mei 2015 Uncategorized

Een lekkage aan het dak is vervelend. Je hebt net die hele zolder mooi gestukadoord en bent helemaal klaar om de laatste hand te leggen aan de afwerking van de zolder. Opeens zie je van die verschrikkelijke gele vlekken ontstaan. Ai, een lekkage. Dat wil je natuurlijk en zo snel mogelijk verhelpen en je wilt de woning zo snel mogelijk weer netjes hebben. Dat kan. Maar daarvoor moet je wel eerst de oorzaak achterhalen. En dat kunnen er veel zijn.

Zo is een veel gehoorde oorzaak van lekkages aan het dak simpelweg dat er sprake is van een lekke dakpan. Dan rest je niets anders dan die dakpan te vervangen. Ook kan het zo zijn dat het loodbeslag niet helemaal goed meer is en dat je dat moet laten vervangen. Of een dakpan kan gewoon scheef liggen, waardoor de regen er precies onderdoor loopt. Mogelijkheden te over, maar bovenal voldoende oorzaken voor een mogelijke lekkage.

Voorkom lekkagesLekkage

Een loodgieter kan je helpen deze en andere lekkages te voorkomen. Zeker voor wat betreft het loodbeslag en het zinkwerk, kan je bij de loodgieter terecht om je schade te laten repareren. Of om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de schade te beperken. Wanneer je periodiek of met regelmatige intervallen de loodgieter vraagt jouw probleem op te lossen, kan je er voor zorgen je niet snel weer tegen een lekkage aanloopt. Zeker de vervelende, niet acute lekkages, die lastig te vinden zijn, kun je hiermee goed en relatief goedkoop voorkomen.

Call Now Button