Leidingen verleggen bij een verbouwing

By 16 september 2015 Uncategorized
Pipe wrench in Hoorn

Als u besluit om uw woning te verbouwen of bijvoorbeeld een nieuw deel aan te bouwen, kunt u er bijna niet aan ontkomen: het verleggen van de leidingen. U wilt ook in nieuwe deel gebruik kunnen maken van een verwarming, voor een nieuw toilet moet een afvoer worden aangelegd en ook in de keuken is een waterleiding onmisbaar. Het verleggen van leidingen bij een verbouwing kunt u laten doen door een loodgieter bij u in de regio, maar ook zelf doen mits u hier de juiste kennis en gereedschappen voor heeft. Op internet vindt u tal van handige handleidingen, waarin wordt uitgelegd hoe u een leiding kunt verleggen. Het enige wat u aan gereedschap nodig heeft is een inbussleutel en een ontbramer.Pipe wrench in Hoorn

Met een ontbramer kunt u de uiteinden van een leidingstuk ontbramen, waardoor deze beter aansluit op een verbindingsstuk en er zodoende geen speling kan ontstaan. Vaak ontstaat een lekkage namelijk door de speling die zit tussen de leiding en het verbindingsstuk. Een lekkage is uiteraard iets wat u ten alle tijden wilt voorkomen bij het verleggen van leidingen.

Kies voor zekerheid met een loodgieter

Wanneer u zeker wilt zijn van een succesvolle afloop bij het verleggen van leidingen tijdens een verbouwing, kunt u een loodgieter inschakelen. Een loodgieter heeft een ruime ervaring in het verleggen van leidingen, zodat lekkages voorkomen kunnen worden. Het gaat namelijk niet alleen om het ontbramen van de leidingen, zo is het ook belangrijk dat de leiding op een vlakke en stabiele ondergrond wordt gelegd. Kleine steentjes kunnen immers gaatjes en scheurtjes in de leiding veroorzaken.

Call Now Button