Hoe kan een slimme thermostaat energie besparen?

By 15 maart 2016 Uncategorized

Een slimme thermostaat kan energie besparen en tegelijkertijd dat voor elkaar krijgen zonder op het comfort te moeten beknibbelen. Dat beweren de energieleveranciers, en dus ook de leveranciers van de slimme thermostaten die immers vaak door de energieleveranciers zelf verkocht worden, maar wat is daar eigenlijk van waar?

Hoe kan er bespaard worden?Technician servicing heating boiler

Een slimme thermostaat bespaart energie doordat er slimmer verwarmd wordt. Simmer verwarmen, hoe werkt dat dan? Wel, we leven allemaal vrij gelijkmatige levens. Elke dag staan we rond dezelfde tijd op, zitten we om dezelfde tijd weer aan het diner en gaan we om dezelfde tijd naar bed. Vrij regelmatig dus. Een slimme thermostaat kan daar handig gebruik van maken. Wanneer er niemand thuis is, hoeft er immers ook niet verwarmd te worden. De slimme thermostaat houdt dat in de gaten en regelt het verwarmen.

Ook kun je zelf via een handige app overal ter wereld de verwarming van je woning regelen. Als de slimme thermostaat denkt dat je die dag om 17:00 thuis komt, maar je nog een afspraak blijkt te hebben, dan kun je via je smartphone of een tablet de verwarming uit laten tot je wel degelijk thuis komt. Op die manier hoeft de verwarming niet nutteloos ingeschakeld te worden.

Call Now Button