Hoe ontstaan bevroren waterleidingen

By 17 februari 2016 Uncategorized

Bevroren waterleidingen ontstaan meestal bij plots opkomende vorst. Het gaat dan meestal om temperaturen van -5 graden Celsius of kouder. In dergelijke gevallen vergeten mensen vaak hun leidingen af te sluiten en zijn ze slecht voorbereid op de vorst. Dat kan voor allerlei problemen zorgen, zoals bevroren leidingen, maar ook gebarsten of gescheurde leidingen. Het kan erg vervelend zijn en als je de problemen niet correct afhandelt kun je nog verder van huis belanden.

Lekkage in de waterleidingen

Wanneer je te maken hebt gehad met plotselinge vorst en jouw leidingen zijn gescheurd of gebarsten, dan is het verstandig niet gelijk de leidingen te gaan ontdooien. Je kunt in die gevallen beter wachten met het ontdooien tot dat een loodgieter aanwezig is. De loodgieter kan ervoor zorgen, dat de problemen beperkt blijven. Ook kan hij de lekke waterleidingen repareren of vervangen. Vaak is het ook mogelijk om gelijk de leidingen te laten isoleren, zodat je niet snel voor dezelfde problemen komt te staan. Als er geen sprake is van lekkage, dan kun je in de meeste gevallen ook zelf voorzichtig de leidingen ontdooien.

Working tools, plumbing, pipes and faucetsZelf aan de slag

Ga je zelf aan de slag met het ontdooien van de leidingen? Probeer dan eerst het probleem op te lossen door de leidingen te verwarmen middels de centrale verwarming. Is dat niet genoeg om het probleem op te lossen, dan kun je er ook een kacheltje bij zetten. Open vuur is niet verstandig om te gebruiken in deze gevallen.

Call Now Button